Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2013 01:03 - Какво е положението през почивните дни
Автор: tanci Категория: Други   
Прочетен: 912 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.06.2013 01:06


Протестите през почивните дни безусловно свършиха до момента страхотна работа, принуждавайки Орешарски, Станишев и Местан да се откажат от одиозните персони дето се опитаха да ни натрапят. Тази работа парламента беше безсилен да извърши, да не кажа и незаинтересован. Ако протестите продължат целия уикенд, със сигурност и в бъдеще ще могат да ни предпазят от такива мафиоти, но правителството да свалят няма да се справят, понеже по-голямата част от народа не ги подкрепя. Протестите през  почивните дни  на не могат да продължат и през целият мандат, те вече акумулират някой негативи срещу себе си, а и зад някой протестиращи безусловно стоят не по-малко одиозни фигури като Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова, Вальо Златев.... все балерини на Сорос. Това вече взе да отблъсква и някой желаещи радикални промени, като мен. Не желая да протестирам в свободното си време или да си взимам отпуска за интересите на тези олигарси, макар да не желая и да ме управляват пионките на Цветан Василев, Гергов и пр. Голям интерес от падане на правителството през тази година имат и Бойко Борисов, Иван Костов, Меглена Кунева, Първанов, Румен Овчаров, Румен Петков... а те също не са ми много приятни. Получава се дилема. 

imageИзглеждащият по най-добър начин вариант за нова партия през почивните дни излъчена от протеста, вече написах защо няма да успее, но съществува и друга опасност. Силата на сегашната система е, че дори и в нея да попаднат честни хора, те веднага биват подложени на колосален корупционен натиск. Малцина са тези които могат да му устоят, останалите бързо се огъват и понеже са мнозинство започват постепенно да изолират белите врани. Не искам да го вярвам това, че протестиращите не са в мнозинството си лесно изкушаващи се хора, но опасността е реална и се е доказала като много ефективна не веднъж. Възможно е дори ако се случи чудо през почивния ден и такава нова партия влезе в танцовата зала (парламента), корупцията бързо да надвие и да я превърне в поредната партия на статуквото. 

Като се замисля протести по-начесто са полезни до определен момент. Едни протести тази зима могат да получат сериозна народна подкрепа, особено ако Орешарски не намали сметките за ток и не повиши заплатите и как тогава да отделя пари за танци. Правителството ще падне и дано парламента вече да е приел нов избирателен закон, но се съмнявам, че дори това ще доведе до ВНС. Ако и това се случи, се съмнявам дали във ВНС ще влязат достатъчно честни хора през тази година, които да са съгласни да ни отпуснат повечко демокрация. 

Хубаво би било докато все още правителството в залата за танци (парламента) се вслушват във волята на протестиращите, последните да опитат да ги принудят за нов регламент за референдумите, който да ги опрости и да им даде повече политическа тежест (нещо като в Швейцария). Тъй като не може постоянно да се протестира, ролята на протестите да бъде заменена с ролята на референдумите. За съжаление за никакво такова искане на протестиращите още не съм чул, а това ми се струва единственото наистина значимо нещо за системата което могат да постигнат засега. 

Решенията на референдумите трябва преди всичко да имат задължителен характер за всички видове власт. Може би това ще е едно добро начало за път в правилната посока, но и то крие рискове от намеса на недобросъвестни и харизматични демагози с много пари. За да се ограничи поне малко това влияние, до такива референдуми трябва да се допускат само избиратели пресети през описания в предишният ми постинг данъчен ценз, но това би направило самата идея силно уязвима за атаки в момента, което е почти сигурна гаранция за неуспех! Ако ценза го няма, референдумите ще се решават в циганските махали, Турция и пр. и даже ще са по-скоро вредни отколкото полезни. 

Съжалявам но толкова са ми силиците да измислям! Има си юристи, политолози, социолози и пр. хора които това работят и сигурно биха се справили по-добре от мен.



И още за почивните дни през идната година:
http://veronique-bg.com



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tanci
Категория: Изкуство
Прочетен: 27824
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930